Skip to main content

Besplatne konsultacije: 063 17 17 071

Besplatne konsultacije: 063 17 17 071

Rolo zavese za dnevni boravak

Rolo zavese za dnevni boravak se sastoje od platna i mehanizma koji služi da platno spušta ili podiže. To je vrlo dobra stvar jer u svakom trenutku možete napraviti atmosferu kakva vama najviše odgovara.

U zavisnosti od toga da li želite dnevno svetlo ili intimnu atmosferu samo treba da podesite mehanizam. Svi mehanizmi se rade po tačnim dimenzijama tako da ne morate brinuti o problemu spuštanja ili podizanja platna.

Mehanizmi rolo i zebra zavesa su ranije bili jako popularni. Sada se opet sve više vraćaju u modu. Idealne su za gotovo sve prostorije u kući ili u stanu ali posebno dobro mogu izgledati u dnevnom boravku. Pomoću njih vaša dnevna soba može dobiti jako moderan dizajnerski izgled.

Rolo zavese za dnevni boravak se mogu poručiti u više različitih boja i dezana. Što se jednobojnih rolo zavesa tiče one se mogu kupiti kao jednobojna platna u svim osnovnim bojama. Nemojte brinuti ukoliko imate dnevni boravak koji je moderan ili starinski jer ovi modeli se mogu veoma lako uklopiti.

Rolo zavese za dnevni boravak mogu da se naruče i u različitim dezenima koje imaju drugačiju površinu materijala. Jednobojna platna ne moraju da imaju istu strukturu već mogu da budu raznolika.

Postoje takozvane blackout rolo zavese koje potpuno neutrališu svu spoljašnju svetlost. Ukoliko želite da potpuno zamračite prostoriju ili da tokom noći sprečite poglede radoznalih komšija ovo je pravo rešenje.

Postoji još dosta različitih kataloga koji imaju drugačiju strukturu platna. Prugice, kockice ili jednostavan print može veoma efektno da izgleda u dnevnoj prostoriji. Ako vam se više sviđa nešto modernije onda su zebra zavese pravi izbor za vas. One su po svojoj strukturi prugaste i svojim preklapanjem mogu prostoriju osvetliti ili je potpuno zamračiti.

Rolo zavese za dnevni boravak su veoma lake za odražavanje

Rolo zavese za dnevni boravak 02Ove vrste zavesa se veoma lako koriste. Jednostavno povučete lanac onoliko puta koliko želite da spustite ili podignete zavesu. Praktičnost je jedna od velikih prednosti. Kada pričamo o samom održavanju ove vrste materijala su veoma jednostavne za održavanje. Mi ćemo vam ovaj postupak objasniti u nekoliko koraka.

Za početak je veoma bitno da znate kako se plantno rolo ili zebra zavesa održava. Svako platno je napravljeno na poseban način mešavinom pamučne i viskozne tkanine. Upravo zbog viskoze materijal je dobio jednu čvrstu strukturu koja je veoma izdržljiva.

Iz ovog razloga ovi materijali se mogu bez ikakvih problema oprati mokrom krpom i ostaviti da se osuše. Ukoliko želite, krpu možete natopiti u mlaku vodu i dodati sredstvo za pranje. Na taj način možete održavati rolo zavese dugi niz godina.

Rolo zavese za dnevni boravak se uvek koriste u velikoj meri. Osim što se koriste svakodnevno u dnevnoj sobi se i najviše boravi. Iz tog razloga ne morate brinuti o dimu cigareta ili neprijatnim mirisima koji dolaze iz kuhinje ili sa ulice.

Rolo ili zebra platna su dizajnirana tako da ne upijaju nikakve mirise. Ovo je veoma bitna stavka za lako i jednostavno održavanje. Platna su antialergijska što može da doprinese vašem zdravlju.

Što se tiče pranja na paru, moramo vam napomenuti da morate da se pridržavate određenih pravila. Za početak čistač na paru mora da bude udaljen od materijala barem dvadeset do trideset centimatara. Na taj način vrela pare ne može da ošteti platno.

Pre čišćenja ovom tehnikom prebrišite vaše platno na mehanizmu suvom krpom. Na taj način ćete biti sigurni da ste napravili pravilnu pripremu za čišćenje. Ovo su samo neki od načina za kako održavati rolo zavese za dnevni boravak.

Kako izabrati pravu boju rolo ili zebra zavesa

Ovo je stavka o kojoj ne morate brinuti jer vam nudimo veliki izbor različitih dezena i boja. Kupci koji se odluče da postave ovakve zavese u svoj dnevni boravak mogu biti sigurni da neće pogrešiti. Modeli zavesa se mogu naći u raznim bojama. Nećete imati problema kako god da je vaša soba dizajnirana.

Ukoliko vam se sviđa moderan stil onda za vas imamo više predloga. Prvi predlog su rolo zavese koje su u nekim modernim nijansama. Danas su veoma popularne boje kao što su ljubičasta, tirkiz, zelena, bež ili siva.

Rolo zavese za dnevni boravak 03Skoro da ne postoji enterijer uz koji se neke od ovih nijansi ne mogu uklopiti. Uvek će se naći boja platna zavesa što će se slagati uz vaš enterijer.

Ako vam je soba uređena u nekom starijem ili rustičnom stilu onda savetujemo mirnije tonove. Bilo da se radi o rolo ili zebra zavesama mirnije nijanse se svakako mogu uklopiti. Postoji i mešavina boja na modelima zavesa u vidu malih preklapanja.

Možete i na taj način uklopiti vaš rustičan stil sa mehanizmom koji će lepo izgledati. Rolo zavese za dnevni boravak koje se koriste za starinski tip enterijera mogu veoma lepo izgledati u prostoru. Bitno je da izaberete pravu strukturu materijala jer nisu svi modeli platna isti.

Kako bi ste bili sigurni da ste napravili pravi izbor, posetite nas na više lokacija u Beogradu. Svi naši uzorci kataloga su vam na raspolaganju dok mehanizme možete videti na licu mesta. Za opremanje svih većih objekata, nudimo mogućnost dolaska na tačnu adresu.

Nosimo sa sobom sve neophodne kataloge koje vam možemo prezentovati u vašem prostoru. Na taj način ćete moći najbolje da shvatite koji dezen se najviše uklapa u vaše prozore.

Jednobojne ili prugaste rolo zavese za dnevni boravak

Jednobojni modeli rolo zavesa su među najprodavanijim modelima. One su i najpraktičnije jer ih vrlo lako možete uklopiti. Ako ste od onih koji ne vole monotonost dobar izbor za vas će predstavljati prugaste zebra zavese. Boju pruga je najbolje kombinovati sa bojom zidova u sobi ili bojom nameštaja.

Ako želite da budete kreativni i volite da pravite eksperimente možete uklopiti i više boja. Morate voditi računa da ne preterate sa bojama kako vaša soba ne bi izgledala kič. Zato vam uvek savetujemo da se pre bilo kakvog odabira konsultujete sa našim prodavcima ili dizajnerima.

Prednost zavesa je što se rade po narudžbini i uvek će biti napravljene precizno za vaš prozor. Na taj način nećete imati nikakvih problema oko samog funkcionisanja. Bilo da se u pitanju jednoboje ili prugaste zavese, sistem funkcionisanja je isti.

Rolo zavese za dnevni boravak možete i na jednostavan način sakriti. Postoje posebne aluminijumske maske koje kriju materijal koji se nalazi na samom vrhu.

Veoma lepo može izgledati i ako uklopite dve različite boje u jednom prostoru. Ako već želite da uradite tako nešto i u vašem dnevnom boravku ima prostora onda je to dobra ideja. Samo budite pažljivi da izaberete istu strukturu platna za ceo prostor.

Boje se mogu razlikovati i to je danas moderno ali vrsta platna mora da bude ista. Samo na taj način možete sve sklopiti u jednu lepu celinu u kojoj ćete sigurno uživati.

Mi vam savetujemo da izaberete onaj model mehanizma za vaš boravak koji će vas ispuniti. Obzirom da su sistemi rolo i zebra zavesa laki i praktični za održavanje, ostaje samo da izaberete pravi dezen. Obzirom da je ovo proizvod koji se ne kupuje svakodnevno, izdvojite vreme i izaberite najbolji model za vašu sobu.

Gde se sve mogu postaviti rolo i zebra zavese

Za sve one koji bi da kupe ovaj proizvod moramo napomenuti jednu bitnu stvar. Rolo zavese za dnevni boravak imaju istu strukturu mehanizma. Na taj način da li izaberete jedan ili drugi model potpuno je isti način montiranja. Mehanizmi se mogu zakačiti na više različitih načina, a mi ćemo vam sada to i objasniti.

Rolo zavese za dnevni boravak 04Najpopularniji način kačenja je na plafon. Ukoliko prostor iznad prozora to dozvoljava onda je ovo najpraktičnije rešenje. Bilo da je u osnovi plafona beton, cigla ili gips montaža neće biti nikakav problem. Svi sistemi su takvi da se mogu prilagoditi svakoj površini koja se nalazi iznad prozora.

Kačenje rolo ili zebra mehanizama na zid je takođe veoma jednostavno. Ako se za ovaj način kačenja odlučite moraju se prvo postaviti nosači na koji će se mehanizam zakačiti. Danas su mogućnosti svakog prostora različite ali montaža rolo ili zebra zavesa u zid ne predstavlja problem.

Još jedan zanimljiv način montiranja je na samu površinu prozora. Ovde napominjemo da se sistemi prilikom kačenja jedino mogu montirati na samu stolariju. Ovo može predstavljati problem ukoliko jednom odlučite da zavese skinete.

Zbog bušenja će vam ostati rupe koje ćete posle morati da zakrpite. Ovaj način montiranja nije toliko popularan upravo iz pomenutog razloga.

Poslednji način montiranja je takav da sistem prekriva samo staklo prozora. Ovaj vid montaže je najređi jer platno u tom slučaju prekriva samo staklo dok okviri prozora ostaju vidljivi. Obzirom da u tom slučaju rolo ili zebra zavese ne dolaze do velikog izražaja, ovaj model nije praktičan.

Na koje god mesto izaberete mi vam sistem rolo ili zebra zavesa možemo postaviti. Ukoliko se ne možete odlučiti, pozovite nas ili nam pošaljite slike vašeg prostora i mi ćemo vam dati savet.

Rolo zavese na daljinsko upravljanje

Svi sistemi rolo ili zebra zavesa poseduju lančić koji se može staviti na levu ili desnu stranu mehanizma. Na taj način vi sami određujete koliko želite da podignete ili spustite zavesu i napravite željeni ambijent.

Ovaj način je veoma praktičan i lak za korišćenje. Lančić može biti u različitim dužinama ali se preporučuje da najveća dužina bude do polovine spuštene zavese. Ovaj sistem se odnosi na sve modele rolo i zebra zavesa iz naše ponude. Ovo je i najpopularniji način korišćenja rolo zavese za dnevni boravak.

Ukoliko ne želite da koristite ovakav mehanizam onda je za vas model sa daljinskim upravljačem. Ovaj veoma moderan sistem je takav da samo sa jednim klikom možete podesiti željenu visinu. Mehanizam će se spustiti i podići po vašoj želji klikom na daljinski upravljač iz bilo kog dela sobe.

Prednost kod ovakvih modela je u tome što oni u sebi sadrže motor koji pokreće mehanizam. Sam motor je težak tako da kod ovih proizvoda preporučujemo da obratite posebnu pažnju. Savetujemo da montažu prepustite nama kako bi bili sigurni da mehanizam zbog svoje težine ne može pasti na zemlju.

Rolo i zebra zavese koje se mogu pomerati sa daljinskim upravljačem su skuplje od normalnih modela. Zato pre kupovine pozovite naše dizajnere kako bi vam izračunali tačnu cenu ovih modela. Ukoliko želite da sebi napravite jedan luksuzan i moderan ambijent onda je ovo pravi izbor za vas.

Napominjemo da su za ovu vrstu zavesa dostupne sve boje i modeli materijala iz naše ponude. Na vama je da odlučite koja vrsta platna vam se najviše dopada i ostalo prepustite nama. Naš tim će montažu obaviti profesionalno tako da nećete imati nikakvih problema prilikom korišćenja ovih modela zavesa.

Rolo i zebra zavese donose promenu u vašoj prostoriji

Ako želite da unesete neku promenu u vaš dnevni kutak, mi vam preporučujemo rolo zavese. Nemojte biti skeptični i misliti da je to neka stara moda i da vaša soba neće lepo izgledati. One će uneti jednu jako modernu notu i retko ko će ostati bez pozitivnog komentara kada ih ugleda.

Dobre su i zbog toga što su jednostavne za održavanje. Dovoljno je sa vremena na vreme da ih obrišete mokrom krpom i one će biti čiste. Napravljene su od takvog materijala koji ne upija mirise što je još jedna od njihovih mnogih pozitivnih strana.

Rolo zavese za dnevni boravak 05Rolo zavese u dnevnom boravku su praktične i zbog toga što ne skupljaju prašinu. Ljudi se iz zdravstvenih razloga često odlučuju za njih. Svi koji su alergični na prašinu će se svakako pre odlučiti za ove zavese. Pošto se u dnevnom boravku provodi najveći deo dana to je dovoljan razlog da se tu i postave.

Treba ih pažljivo birati ukoliko u vašoj sobi ima dosta detalja. Previše bi bilo da i zavese tada budu prugaste ili printovane. U takvim slučajevima najbolje je nabaviti jednobojnu rolo zavesu koja će se složiti sa dominantnom bojom u sobi. Ukoliko je vaša soba jednostavnije uređena, zavesa treba da bude ta koja će uneti nešto osvežavajuće.

Sve što smo u ovom tekstu naveli ide u prilog tome da su ove zavese jako kvalitetne. Sigurno se nećete pokajati ako se odlučite da ih kupite. Lako održavanje, praktičnost, lep izgled i raznolikost boja su dovoljni parametri za kupovinu.

Oni govore da rolo zavese ne mogu biti pogrešan izbor. Zbog svega toga se verovatno naši kupci sve više odlučuju za njih i ponovo ih vraćaju u modu.

Rolo zavese za dnevni boravak možete uklopiti sa metražnim zavesama

Ako ste se ikada zapitali da li je ovo moguće, mi vam garantujemo da jeste. Rolo i zebra mehanizmi se takođe mogu veoma jednostavno uklopiti i sa klasičnim zavesama. Postoji veoma veliki broj enterijera gde se pravilo praktikuje.

Za početak je najbitnije obratiti pažnju na boju. Kada uklapate ova dva različita modela izbor boje je od velikog značaja. Ukoliko ih lepo spojite, budite sigurni da će i ova dva modela lepo stajati na vašem prozoru. Veoma je bitno da u ovom slučaju ništa ne dolazi do prevelikog izražaja jer se koncept može pokvariti.

Ako već želite da eksperimentišete uvek gledajte da to bude što jednostavnije. Nikada nemojte odabrati plavo platno rolo zavesa i crne draperije. Takva uklapanja ne mogu lepo izgledati u prostoru dnevnog boravka.

Ako već želite da stavite lepe zavese ili draperije onda gledajte da budu od modernog materijala. Markizet se uvek može lepo uklopiti uz većinu zebra modela.

Isto pravilo važi i za draperije. Ako se odlučite da ih stavite pored rolo ili zebra sistema onda izaberite modernije dezene. Posebni modeli draperija koji se uklapaju uz zebra zavese su blackout modeli. Oni se mogu poručiti u svim bojama i budite sigurni da će izgledati lepo u dnevnoj sobi.

Zaključak je da rolo zavese za dnevni boravak mogu da se spoje sa klasičnim zavesama ili draperijama. Ukoliko nemate pravu ideju kako da ovo realizujete, kontaktirajte nas. Mi ćemo vam dati najbolje dizajnerske savete za vaš prostor.

Nemojte se plašiti konačnog rezultata jer ova spajanja su danas veoma popularna i moderna. Bitno je da se dva različita modela uklope sa pravom bojom i dezenom materijala.