Skip to main content

Besplatne konsultacije: 063 17 17 071

Besplatne konsultacije: 063 17 17 071

Zavese u kancelarijama

Zavese u kancelarijama

Zavese u kancelarijama su veoma bitne ukloliko želite da spojite lep ambijent i ostavite dobar poslovni utisak. Dnevno se u kancelarijama obavlja mnogo posla koji je jako bitan za funkcionisanje poslovne jedinice. Ukoliko se već toliko vremena provodi, jako je važno da ambijent bude prilagođen izgledu enterijera.

Kancelarije su veoma važne prostorije i za ljude koji u njima rade. U kancelarijama, pored svoje kuće, zaposleni provode najveći deo vremena u toku dana. Zato je bitno da se zaposleni u kancelarijama osećaju prijatno kako bi mogli uspešno i efikasno da obavljaju posao.

Izgled kancelarije dosta utiče na raspoloženje ljudi, pa ne bi trebalo zanemariti njihovo uređivanje. Zavese i draperije tu svakako dolaze do izražaja. Svaka kancelarija ima svoj stil koja se dekorativno može uklopiti sa zavesama. Bitno je uklopiti dezene jer to može vašim partnerima i saradnicima mnogo značiti prilikom obavljanja posla.

Postoji nekoliko različitih načina na koji možete najlepše i najefikasnije napraviti da vaš poslovni prostor zablista. Zavese ne moraju da budu od klasičnih metražnih materijala već to mogu biti i moderni sistemi. Svaki poslovni prostor mora da ima neku svoju namenu i zbog tog razloga postoje različiti modeli zavesa.

Mi ćemo vam kroz ovaj tekst objasniti koje vrste zavesa ili draperije su najbolje za poslovne prostore. Iako spisak stvari može da služi i kao sugestija vi na kraju odlučujete kakvu funkciju od zavesa želite. Boje i dezeni se uvek mogu uklopiti uz postojeći enterijer. Za to je potrebno samo malo mašte i kvalitetnih dizajnerskih ideja.

Zavese u kancelarijama svakako mogu odati utisak ozbiljnosti, poslovnosti i uspešnosti. Vama i vašim zaposlenima će sigurno napraviti bolju radnu atmosferu u svakom trenutku. Uz sve ovo budite sigurni da će se i vašim budućim klijentima dopasti vaša radna okolina.

Zavese u kancelarijama u stambenim objektima

Poznato je da su stambeni objekti veoma popularni i za kancelarijske prostore. Stan svakako da pruža mnogo različitih mogućnosti što se dizajniranje tiče. Možete ga opremiti veoma moderno, umereno ili rustično, sve u zavisnosti od vaših želja. Obzirom da svaki stambeni objekat ima prozore, zavese u kancelarijama se svakako mogu lepo uklopiti.

Kada mislimo na zavese u ovakvim kancelarijama prvo što je bitno prilikom sređivanja je visina plafona. Zavese koje se kače na visoke plafone mogu veoma efektno izgledati kada se uklapaju sa draperijama. Iako je najbolje svaku stambenu kancelariju srediti za svoju namenu, uvek se trudite da to bude dizajnerski pogodak.

Baš zato što su stembeni objekti u pitanju, u ovakvim kancelarijama se najbolje uklapaju klasične zavese i draperije. Uvek za početak gledajte da boju zidova, parketa i nameštaja uklopite sa dezenom zavesa

Ukoliko želite stil i eleganciju predlažemo zavese od markizeta i draperije od softa. Ova kombinacija je veoma popularna baš zato što daje utisak otmenosti vašem prostoru. Oba modela su vam dostupna u velikom broju različitih boja i dezena. Mi vam uvek za zavese savetujemo belu ili bež boju jer je ona oznaka za stil i elegantnost.

Kada želite da napravite intimniju atmosferu zbog poslovnih pregovora, prezentacija ili slično, draperije su najbolji proizvod. Postoji veliki broj različitih kataloga iz kojih vam nudimo veliki broj modela draperija. Preko dana će služiti kao ukras vaše kancelarije, dok ih po potrebi možete spojiti i napraviti intimniji ambijent.

Iako su mnogo popularnije od sistema, klasične zavese nisu uvek prvi izbor za kupovinu. Postoje i različiti sistemi koji se mogu uklopiti u vašoj kancelariji. Za sve takve konsultacije, savetujemo vam da pre kupovine pozovete naš tim dizajnera. Oni će vam reći koji modeli sistem zavesa su pravo rešenje za vašu kancelariju.

Zavese koje se stavljaju u poslovne lokale

Poslovni lokali su za razliku od stambenih enterijera drugačiji. Velike staklene površine su prvo na šta pomislimo kada pominjemo ovaj poslovni prostor. Umesto parketa najpopularnije su pločice ili laminati koji daju jednu notu modernosti ovom prostoru. Zavese u kancelarijama ovog tipa se svakako više uklapaju uz sve sisteme zavesa.

Većina poslovnih lokala ima pogled ka ulici. Ukoliko želite da se zaštitite od radoznalih pogleda prolaznika savetujemo vam da stavite neke od sistema zavesa. Mi ćemo vam navesti koji su to popularni modeli sistema u ovom tekstu.

Ovi veoma kvalitetni mehanizmi su veoma moderni i lepo se mogu uklopiti uz sam prostor. Zavese ovog tipa svakako daju jednu ozbiljnost samom prostoru i vaš lokal će biti lepše mesto za rad.

Rolo i zebra zavese su veoma popularan model za ovakve kancelarije. Njih možete ručno podesiti na kojoj visini želite da stoje. Svakako vam mogu pomoći da eliminišete spoljašnju svetlost ukoliko zatreba.

Postoje modeli ovih zavesa posebne strukture da svetlost prolazi kroz njih ali se spolja ne može videti unutrašnjost lokala. Ovi sistemi su dostupni u velikom broju boja i modela. Mogu se uraditi po tačnim dimenzijama. Svaki sistem rolo i zebra zavesa se može naručiti sa zaštitnom maskom koja će ulepšati ovaj proizvod.

Trakaste zavese su možda i najpopularniji proizvod zavesa za ovakve vrste poslovnih prostora. Veoma su jednostavne za održavanje i korišćenje. One se prostiru od vrha plafona pa do samog poda i veoma se jednostvno okreću u željenom smeru.

Na taj način možete vašu kancelariju potpuno izolovati od spoljašnjih pogleda i svetlosti. Ukoliko želite sunčevu svetlost dovoljno je da ih okrenete i vaš prostor će biti osvetljen. Najpopularnije nijanse kod trakastiz zavesa su bela i bež. Ove dve boje se mogu uklopiti gotovo sa svim poslovnim lokalima.

Zavese za zatamljivanje prostora kancelarije

Kada govorimo o zatamljivanju prostora kancelarije postoje različiti modeli materijala koji su veoma efikasni. Ukoliko želite da napravite neku poslovnu video prezentaciju onda morate naći način da zatamnite prostor. Ako želite da samo napravite intimniju atmosferu ili da neutrališete sunčeve zrake, ovi modeli zavesa su za vas.

Rolo zavese svakako se mogu naručiti od takozvanih blackout materijala. Postoji nekoliko osnovnih modela koji su sto posto neutrališu sunčeve zrake. Zavese u kancelarijama koje poseduju ove mehanizme su veoma tražene.

Bilo da je vaša kancelarija na prometnom mestu ili na poslednjem spratu poslovne kancelarije, ovi sistemi su jako korisni. Montiraju se uvek sa unutrašnje strane prostora i veoma su jednostavni za odražavanje. Možete ih povlačiti ručno ili klikom na dugme. Materijali su veoma kvalitetni i budite sigurni da će vam ovi sistemi zavesa biti pun pogodak.

Panel zavese se isto mogu staviti pod ovu kategoriju. Ovi sistemi zavese se isto mogu uraditi u svim osnovnim bojama ali njihov sistem funkcionisanja je drugačiji. Iako mogu da ne propuštaju nikakvu svetlost one se mogu postaviti paralelno sa prozorima vaše kancelarije. To je jedan veoma moderan sistem zavesa i može se staviti više različitih boja u jedan kanal. Na taj način dobijate veoma efikasno rešenje za vaš kancelarijski prostor.

Klasične blackout draperije su jednostavno rešenje i mogu se staviti u ovu grupu zavesa. One se najviše stavljaju u stambene kancelarije ali mogu se lepo uklopiti i uz druge enterijere. Možete ih naručiti po tačnim dimenzijama i dostupne su u svim osnovim bojama.

Za razliku od ostalih, one svojim efekasnim izgledom mogu od vašeg poslovnog prostora napraviti lepše mesto za rad. Svakako će se ovakve zavese i draperije lepše uklopiti ukoliko u vaš prostor stavite i lepe garnišne.

Venecijaneri za vašu kancelariju

Venecijaneri ne spadaju u klasičnu grupu zavesa ali se za poslovne kancelarije jako često koriste. One su veoma praktične zbog svog jednostavnog izgleda koji prekriva samo površinu stakla na prozoru. Postoje u svim bojama i sistem funkcionisanja je svuda isti.

Sa strane svih venecijanera imate lanac pomoću kod se oni mogu podizati i spuštati po želji. Veoma je bitno napomenuti da je ovaj sistem jako osetljiv. Trebalo bi podizanje i spuštanje raditi polako. Na taj način će se sprečiti bilo kakvav kvar ovog modela zavesa.

Osim što su dostupne u svim bojama, venecijaneri mogu biti aluminijumski ili drveni. Aluminijumski su manjih dimenzija, deluju formalnije i često ih možete videti u kancelarijskim prostorijama. Drveni venecijaneri se više koriste za stambene i porodične objekte. Ukoliko ih želite staviti u vaše kancelarija, savetujemo da uz njih stavite parket ili drveni laminat.

Osim podizanja i spuštanja, venecijaneri mogu da se pozicioniraju po želji. Oni se mogu sa još jednom posebnom ručkom okreteti tako da vi određujete njihovu poziciju. Na taj način se može prostor osvetliti ili zamračiti po vašoj želji.

Kao i svi sistemi zavesa i oni se mogu izraditi u tačnoj visini i širini koja vam odgovara. Aluminijumski modeli mogu bez ikakvih problema trajati dugi niz godina i predstavljaju pametnu investiciju.

Mana ovih sistema je komplikovan proces čišćenja. Zbog prašine, najpopularnija boja je siva. Na ovoj podlozi se najmanje može videti prašina, što vas može poštedeti čestog čišćenja. Obzirom da se prašina zadržava na samoj površini samo čišćenje mora da bude pažljivo.

Mi vam savetujemo da prvo prebrišete ove sisteme mokrom pa tek onda suvom krpom. Na taj način ćete biti sigurni da ste uradili maksimalno što je do vas. Zavese u kancelarijama u kojima se koriste venecijaneri su tipične za sve velike prostore.

Kako izmeriti zavese u kancelarijima

Merenje može samo da deluje kao težak proces ali je zapravo veoma jednostavan i lak. Svaka zavesa ili mehanizam ima svoj način na koji se može izmeriti. Mi ćemo vam napisati par osnovnih koraka na ovu temu.

Ukoliko želite da stavite obične zavese i draperije, izmerite visinu od plafona do poda. Ako su vaše garnišne plafonske, onda je to pravi način. Ukoliko su garnišne stilske i montiraju se u zid, onda izmerite visinu od garnišne do poda.

Danas je veoma popularno i moderno da se materijali malo vuku po podu. Slobodno možete dodati koji centimetar koji ukoliko vam se ne svidi uvek možete skratiti.

Rolo i zebra zavese se mere drugačije. Potrebno je prvo da se izmeri širina otvora gde se postavlja mehanizam. Napominjemo da je mehanizam uvek par centimetara širi sa obe strane od materijala. Prilikom merenja uvek malo ostavite mesta da bi mehanizam mogao da stane.

Kod ovih zavesa širina je za svaki model drugačija. Neki modeli mogu biti maksimalno dva, dok neki mogu biti i do tri metra široki. Što se visine tiče nju možete odrediti da bude kolika god želite. Zavese u kancelarijama se mogu uklopiti u svim dimenzijama koje vi želite.

Trakaste zavese se mere tako što se uzimaju dimenzije od plafona pa nekoliko centimetara od poda. Ovi mehanizmi zavesa su dosta čvrsti i iz tog razloga ne treba da se vuku po podu. Dovoljno je da vaše dimenzije budu nekoliko centimetara od poda i to je sasvim dovoljno.

Kod venecijanera uvek uzmite za meru tačnu dimenziju staklenog dela prozora. Budite sigurni da ste uzeli prave mere za ovaj tip zavesa. Panel zavese se mere tako što se uzima dimenzija od poda do plafona. Ukoliko se odlučite za ove modele, savetujemo da nas pozovete da mi uradimo merenje.

Montaža zavese u kancelarijama

Ukoliko izaberete neki od modela naših zavesa nudimo vam profesionalnu montažu za vašu kancelariju. Montiramo sve vrste zavesa i sistema na svim lokacijama u Beogradu ili bilo kom drugom gradu.

Pre kupovine bilo kog našeg proizvoda, savetujemo vam da se konsultujete sa našim timom dizajnera. Uvek ćemo vam predložiti najbolja rešenja nakon što saslušamo vaše želje i ideje. Svi ponuđeni modeli se mogu pogledati na licu mesta ili u našim prodavnicama.

Uvek nam možete poslati i sliku vašeg prostora pre bilo koje vrste kontultacija. Mi ćemo u tom slučaju napraviti najbolje rešenje u dogovoru sa vama. Zavese u kancelarijama su veoma bitan artikla za pravljene uspešne poslovnog ambijenta.

Ukoliko želite tokom samog dolaska možemo uzeti i mere vašeg enterijera. Nakon toga možemo vam dati našu ponudu za kompletnu uslugu. Pre formiranja svih ponuda, uvek se konsultujemo sa našim kupcima oko svih neophodnih detalja.

Transport vaših proizvoda možete ostaviti nama. Mi smo tu da izvršimo kompletnu uslugu transporta i montaže svih kupljenih proizvoda za vašu kancelariju. Bilo da se radi o običnim zavesama, garnišnama ili sistemima, nećete imati nikakvih problema.

Što se same montaže tiče, prilagođavamo se radovima na svim objetkima i lokacijama. Posedujemo alat za ugradnju svih sistema zavesa i draperija na bilo kojoj površini. Ukoliko želite da i vama pomognemo u ovome, pozovite nas ili nam pošaljite poruku. Rado ćemo se odazvati i dogovoriti sa vama sve neophodne detalje za ovu vrstu posla.

Izaberite prave boje zavese u kancelarijama

Što se tiče zavesa u kancelarijama, najbolje bi bilo da su u nekoj svetlijoj boji. Na taj način vaš prostor će uvek izgledati moderno i elegantno. Zbog toga će se vaši radnici uvek osećati odmornije i svežije. Ukoliko imaju dnevnu svetlost njihovo raspoloženje će biti bolje.

Ako uz zavese želite i draperije one bi trebalo da su nekoj neutralnoj boji. Lepe nijanse su bela, siva ili krem. Ipak su to poslovne prostorije i one moraju delovati ozbiljno za svakog posetioca. Ukoliko želite jedan poseban deo prostora da zamračite, savetujemo neku tamniju boju. Bordo, ljubičasta, teget ili tamno siva su jako popularne.

Korisna stvar koju je jako dobro koristiti u kancelarijama jesu rolo zavese. Njih možete pronaći u svim bojama ali za poslovne prostore savetujemo svetlije tonove boja. To je tip zavesa koji se sastoji iz mehanizma pomoću kojeg zavesu možemo podići ili spustiti.

Ukoliko želite neku tamniju nijansu uvek gledajte da to bude postaljeno za manje prostorije. Svetlije zavese u kancelarijama svakom poslovnom prostoru daju lepši vizuelni izgled.

Trakaste zavese su najpraktičnije u beloj ili bež boji. Jednostavno te dve boje su apsolutno dominantne za svaki poslovan prostor. Ukoliko vam ovakvo uređenje enterijere smeta, uvek savetujemo uz trakaste modele stavite upadljivu boju nameštaja. Na taj način razbićete monotonost u kancelariji i vi ćete se lepše osećati u njoj.

Kada su kancelarije u pitanju, boju i stil zavese određujemo i uklapamo prema ostatku elemenata u njoj. Naše ideje koje ćemo vam dati će vam sigurno ulepšati radni prostor.

Svi naši saveti dizajnera su potpuno besplatni i tu smo da vam pomognemo u sređivanju vašeg prostora za rad. Ukoliko imate potrebu, kontaktirajte nas i mi ćemo vam izaći u susret sa dekoracijom poslovnog enterijera zavesama i draperijama.