Skip to main content

Besplatne konsultacije: 063 17 17 071

Besplatne konsultacije: 063 17 17 071

Zavese uz stilski nameštaj

Zavese uz stilski nameštaj se savršeno uklapaju u svim stambenim ili poslovnim objektima. Zavese i nameštaj uvek idu jedno uz drugo, ali ovog puta se akcenat mora staviti na dekoraciju enterijera. Stilski nameštaj je uvek urađen sa posebnom dozom stila. Taj stil nekada može da bude dominantan u prostoru, a pogotovo u velikim objektima.

Zavese uz stilski nameštaj mora operemiti dizajner koji je već imao iskustva sa ovakvim načinom uređenja enterijera. Danas je mnogo lakše naći odgovarajuće zavese i draperije koje se slažu uz moderniji stil prostora. Tu je mnogo jednostavnije izabrati boju i dezen jer je sve veoma lako uklopljivo.

Međutim kod opremanja stilskih prostorija, stvar nije baš tako jednostavna. Prvi od razloga je što su takvi enterijeri uglavnom veoma detaljno projektovani. Stilski nameštaj zahteva pažljivo odabranu vrstu zavese ili draperija koja se može okačiti u prostoru. Mora se izabrati dezen koji će se uklopiti u dizajn prostora, ali i da ne bude previše upadljiv.

Postoji mnogo različitih materijala koji se uklapaju uz stilski nameštaj. Naravno, prvenstveno sve zavisi od toga o kom nameštaju je reč i kako on izgleda u prostoru. Stilski nameštaj je nekada i previše dominantan u prostoriji, toliko da se mora prostor po njemu dekorisati. U ovom slučaju ne sme nijedan od ostalih detalja previše dolaziti do izražaja, pa tako ni same zavese.

Zavese uz stilski nameštaj i rustični dizajn

zavese-uz-stilski-namestaj-002Kod ovakvog nameštaja sve je urađeno tako da on deluje prefinjeno i elegantno. Zavese i draperije u ovoj varijanti se ne mogu poručiti u bilo kom dezenu. Kada se opremaju enterijeri gde se zavese uz stilski nameštaj slažu, treba biti veoma pažljiv.

Sigurni smo da niko ne želi da izabere pogrešnu varijantu zavesa za svoj prozor. Zavese i draperije koje se u ovom slučaju kombinuju, moraju biti od kvalitetnih materijala. U zavisnosti od vrste i boje nameštaja, mora se izabrati određeni dezen koji će se savršeno uklopiti.

Zavese koje se koriste u ovim prostorima uglavnom na sebi moraju da imaju neku šaru, prugu ili motiv. Naravno, one mogu da budu i jednobojne ali ta boja mora da se uklopi sa ostatkom enterijera. Uređenje prostora uz takav ambijent se mora isplanirati detaljno i pažljivo.

Pravi pogodak je kada zavese uz stilski nameštaj uklopite sa bojom ili šarom mebl štofa. Takva vrsta nameštaja mora biti presvučena kvalitetnih i raznolikim mebl štofom.

Retko kada se desi da se stilski nemeštaj bude jednobojan. Zavese i draperije se upravo iz tog razloga moraju uklopiti na najbolji način. Popularne su veoma zavese od pliša koje imaju u sebi dozu starinskog efekta na prozorima i elegantnog izgleda. Rustični enterijeri se uvek fokusirani na detalje koji mogu biti veoma dekorativni.

Ti detalji mogu biti ramovi od slika, lampe, tepisi ili neki drugi detalji. Zavese i draperije koje bi okačili u rustičnom enterijeru moraju biti u tom stilu. Samo na taj način možete dobiti pravi izgled jedne starinske ali sa ukusom uređene prostorije.

Kao i pred svako opremanje, savetujemo našim kupcima da nas pozovu. Jedini način na koji možete biti sigurni da ste izabrali pravi materijal je u konsultaciji sa nama. Ukoliko ne možete zamisliti izgled zavese uz stilski nameštaj u vašoj sobi, nije problem. Donećemo vam kataloge u vaš prostor i na licu mesta možete sve naše predloge saslušati i izabrati.

Kako uklopiti boje zavesa sa stilskim nameštajem

Ovo je zapravo pitanje zbog kojih se i angažuju profesionalni dizajeri. Obično je stilski nameštaj napravljen od najkvalitetnijih materijala. Zato se podrazumeva da se okače i najkvalitetnije zavese i draperije.

zavese-uz-stilski-namestaj-003Boje zavesa se mogu uklopiti uz različiti nameštaj ako se ispuni nekoliko dizajnerskih uslova. Prvi od uslova je da se boja zavese uklapa sa bojom mebl štofa. Uvek postoji nekoliko boja koja možete spojiti ali taj izbor nije prevelik. Moderan enterijer možete opremiti tirkiz zavesama uz beli kauč, ali starinski ne.

Boje zavese uz stilski nameštaj treba što više uklopiti kako bi postale jedna celina. Ukoliko postoji mogućnost i ukoliko enterijer dozvoljava, crvena, zlatna, zelena, plava i braon su najdominantnije boje uz stilski nameštaj. Ako uz vaš nameštaj možete uklopiti neku od ovih boja, onda ste sebi olakšali posao.

Boja zavese i draperija se mora slagati i sa detaljima u prostoriji. Ne možete samo na osnovu nameštaja izabrati boju zavesa. Uvek gledajte da u vašem prostoru maksimalno budu zastupljene četiri osnovne boje. Kada uklapate više od četiri boje morate biti veoma pažljivi. Dešava se da prostor sa pet ili više boja postane prešaren.

Naravno, fokusirajte se samo na velike elemente kao što su, trosed, zavese, parket i komode. Uvek ćete imati dosta različitih detalja u prostoru ali neka četiri boje budu uvek osnovne.

Treći i poslednji uslov je kvalitet materijala. Jednostavno, zavese uz stilski nameštaj se moraju podudarati sa materijalima. Ne može se spojiti brokatni mebl štof sa organdinom. Previše je velika razlika u samom načinu izrade materijala da bi se uklopile teksture.

Iz tog razloga vam savetujemo da pronađete skladan materijal. Poznato je da svaki komad stilskog nameštaja može biti veoma skup, ali nije to bez razloga. Pravi razlog smo vam upravo napomenuli i zato je bitno uklopiti dve različite vrste materijala.

Zavese i draperije mogu potpuno promeniti izgled enterijera

Da bi neka prostorija delovala luksuzno nije dovoljno da se u njoj nalazi samo stilski nameštaj. Ako je nameštaj takav, a ostali detalji nisu uklopljeni to nikako ne može izgledati lepo i otmeno. Zbog toga je vrlo važno da i ostali elementi u enterijeru budu u skladu sa nameštajem.

Jedna od stvari koje mogu uneti veliku promenu jesu zavese i draperije. Ako uz stilski nameštaj koji posedujete uskladite odgovarajuće zavese, uradili ste veliki deo posla i vaš prostor će zasijati. Pošto je ovaj nameštaj sam po sebi luksuzan, ni zavese ne bi trebalo da budu drugačije.

Uvek u ovakvim prilikama treba da birate modele zavese i draperija koje odišu otmenošću. Nije važno da li je to neka jednobojna zavesa ili neka sa detaljima na sebi. Važno je da se vidi da je od kvalitetnog materijala i da se slaže i uklapa sa ostatkom enterijera.

Bitno je da sve bude stilski usklađeno, kako bi izgledalo fascinantno. Možete biti sigurni da će svi posetioci ostati bez daha kada budu ugledali vaše kreacije. Ovakav tip prostora uvek bude predstavljen kao jedan prostor koji je zapravo unikatan.

Kao što ima više različitih stilova, tako ima i više vrsta stilskog nameštaja. Takav nameštaj se proizvodi za različite objekte i prostorije, pa samim tim i on mora biti drugačiji. Ono što je sigurno jeste to da ovakav nameštaj nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zavese uz stilski nameštaj definitivno mogu promeniti prostoriju i učititi je elegantnijom.

Postoji mnogo različitih načina da promenite vaš enterijer, ali zavese su jedan od efektnijih. Kada njih okačite na vaše prozore, budite sigurni da će cela prostorija dobiti jedan novi sjaj. Uz ovakav stil opremanja, dekorativne garnišne mogu biti pravi pogodak.

Kada su počele da se koriste zavese uz stilski nameštaj

zavese-uz-stilski-namestaj-004Zemlje koje su krive za ovaj trend su Francuska, Engleska i Nemačka. Istorijski posmatrano srednji vek je razdoblje u kome je ovaj način opremanja postao opsesija. Otvaranje trgovinskih puteva sa Indijom i Kinom, donelo je mnogo promena na dvorovima širom Evrope.

Vladari su jednostavno želeli samo najbolje i samo najkvalitetnije. Stavljanje zavese i draperija na prozore je bilo već tada uveliko u praksi, ali ne na ovaj način. Zavese uz stilski nameštaj su predstavljale toliko veliki luksuz, da je to danas nezamislivo.

Dvorovi su bili mesta gde je najviši sloj društva boravio i zbog toga je enterijer morao da bude ekskluzivan. U to vreme, to je bio jedan specijalan prizor koji je uvek morao da bude na najvišem nivou. Nameštaj se tada isključivo pravio ručno i predstavljao je pravo malo dekorativno bogatstvo.

Ukoliko bi nekada došlo do poseta inostranih zvaničnika, to je bio povod za pokazivanje luksuza i moći. Što je bilo više kvalitetnih materijala zavesa i draperija, to je veći bio znak raskoši. Isto se može reći i za nameštaj. Dvorovi su bili izuzetno veliki objekti u kojima je moglo da živi i nekoliko stotina ljudi. Sama izrada kao i spajanje ovih detalja je bila veoma zahtevan posao.

Danas je poznat veliki broj različitih zamaka po svim navedenim zemljama u Evropi. Ako se bolje zagledate, videćete da su zavese i draperije uz nameštaj uvek dolazile do izražaja. Ovaj trend je nastavio da živi kroz vekove i nije nestao.

Za kraj, zanimljiv je podatak da su uz svačane dvorane, spavaće sobe bile najraskošnije opremljene. Kralj i kraljica su za svoj enterijer potpuno birali uvek najluksuznije modele zavesa i nameštaja. U velikom broju slučajeva, zavese se nisu slagale sa enterijerom, ali za to niko nije mario.

Koje su naše preporuke zavesa za stilski nameštaj

zavese-uz-stilski-namestaj-005Naša kompanija se bavi proizvodnjom svih vrsta običnih i luksuznih zavesa i draperija. Kod nas uvek možete pronaći ono što vam je potrebno. Naravno, u ponudi imamo i jako širok asortiman zavesa koje možete kombinovati uz vaš stilski nameštaj.

Naš savet vam je da uvek ubacite malo sjaja. Svileni markizet je odličan izbor materijala za ovakva uklapanja. Jednostavan je, povoljan i može se naći uvek u puno različitih boja. Brušena ili gužvana svila je uvek pravi pogodak za ovakav enterijer.

Draperije su takođe bitne. Nameštaj koji je stilski uvek mora imati dozu elegancije i luksuza u sebi. Zato treba birati dezene koji su upadljivi ali u granicama ukusa.

Draperije su vizuelno uvek tu da budu u centru pažnje. Neki od modela koji vam savetujemo da kupite su soft, lan, pamuk ili svila. Bilo koja od ovih kombinacija je odlična za slaganje zavese uz stilski nameštaj.

Pogledajte neke od naših slika i pokušajte da zamislite dezene i boje u vašem smeštaju. Zavese uz bele zidove uvek možete opremini sa nekom jarkom ili upadljivom bojom koja ima i malo rustike u sebi. Ukoliko imate takvu boju zidova i vrstu nameštaja, definitivno će ovi predlozi biti pun pogodak za vas. Stambeni ili poslovni prostor, kvalitetne zavese se svuda uklapaju.

Bilo da se radi o nekom ugostiteljskom objektu, kući ili stanu ukome živite, mi smo pravi izbor za vas. Ako želite da kupite nove zavese ili draperije, imamo najbolje kataloge na raspolaganju. Zajedno sa vama, naš tim je tu da vas sasluša i potrudi se da ispuni sve vaše želje. Zavese možete uvek uraditi po tačnim dimenzijama za vaš prozor.

Takođe, imamo zavese i draperije od svih modela materijala. Možete doći i reći šta ste zamislili i mi ćemo to sašiti za vas. Čekamo vas u našim prodavnicama u Beogradu i garantujemo da se nećete pokajati. Nadamo se da ćemo ostvariti lepu saranju jer mi svaku novu porudžbinu prihvatamo kao najvažniju.