Skip to main content

Besplatne konsultacije: 063 17 17 071

IZRADA PO TAČNIM DIMENZIJAMA

Kontaktirajte nas:

Besplatne konsultacije: 063 17 17 071

Kako uklopiti zavese

Kako uklopiti zavese u enterijeru može da bude izazov čak i za iskusne dizajnere. Zavese su vrlo važan detalj za izgled određene prostorije. One mogu uneti veliku promenu u prostoriju i osvežiti je. Toliko da ne možete zamisliti koliko zapravo one mogu značiti sve dok ih ne zakačite. Lepe i kvalitetne zavese i draperije treba da ukrašavaju svaki prozor u kući, stanu ili poslovnom prostoru.

Jako je bitno znati kako da ih uklopite, jer ako to ne uradite može se postići i suprotan efekat. Zavesa može biti jako lepa, ali ako se ne slaže sa prostorom u kojem je postavljena, gubi se efekat. Zato treba biti jako pažljiv prilikom odabira i kupovine zavesa. Kako uklopiti zavese na pravi način može biti pitanje za naše dizanjere. Oni će vam uvek izaći u susret sa najboljim savetima za vaš prostor.

Svaka prostorija je jedna zasebna celina. Ljudi se trude da njihov boravak u domu bude baš po njihovom ukusu. Kako bi pružili najbolji mogući izgled, zavese i draperije svakako ulaze u taj segment dekoracije. Bilo da je u pitanju manji stan ili veća kuća, veoma je bitno izabrati pravu nijansu i model. Ne mogu se svi modeli zavesa uklapati u svakoj vrsti prostorije i zato je važno biti veoma pažljiv. Uvek je najbolje da se prvenstveno svi uzorci pogledaju na licu mesta, baš kako bi izabrali najbolji dezen.

Uvek imajte na umu da se zavese i draperije kupuju na samom kraju. Kada ste već napravili dekoraciju vaše sobe tek tada birate vaše zavese. Naše preduzeće poseduje veliki broj različitih kataloga koji se sigurno mogu uklopiti uz vaš enterijer. Svaki katalog ima svoj poseban stil koji će se sigurno složiti sa ostatkom vašeg stambenog ili poslovnog prostora.

Kako uklopiti zavese uz moderan enterijer

Danas su moderni enterijeri veoma popularni i svakodnevno možemo videti neke nove ideje i rešenja. Arhitekte i dizajneri se trude da što bolje osmisle dizajn koji će biti unikatan ali i prijatan. Iz tog razloga zavese i draperije mogu imati veoma veliku ulogu prilikom opremanja.

Bela, bež, siva, ljubičasta, plava ili zelena su samo neke od modernih boja u današnje vreme. Bilo da opremate apartman, stan ili hotel, uvek ćete se truditi da dizajnerski sve izgleda pefrektno. Zavese i draperije igraju veliku ulogu u tom sređivanju jer stoje na vidljivom mestu.

Uvek se trudite da izaberete nijansu koja je skladna. Različiti katalozi naših materijala se mogu uklopiti uz bilo koji moderan stil. Zato je za početak najbolje da uvek prvo izaberete prvo materijal. Glatki materijali su veoma popularni i najbolje se uklapaju kada su jednobojni. Na taj način možete napraviti veliki broj različitih kombinacija u bilo kojoj sobi.

Prugasti materijali se takođe mogu uklopiti ali uz dozu elegantnosti. Prugice odaju jedan dodatan efekat i sa njima ne treba preterivati. Na kraju je najbitnije da prostorija bude skladna i moderna. Postoje i različiti materijali koji na sebi imaju razne simbole ili šare. Njih uvek pokušajte da uskladite sa ostatkom prostorije.

Nudimo vam veliki izbor boja i zato budite sigurni da ćete naći sve što vam treba. Ponudićemo vam i veliki izbor različitih predloga za vaš prostor. Ukoliko vam je lakše, uvek nam možete poslati slike koje će naši dizajneri pogledati. Na osnovu izgleda vaše prostorije predložićemo vam kako uklopiti zavese na najbolji način.

Uz to je moguć i dolazak na lice mesta sa katalozima za sve veće stambene i poslovne objekte. Pozovite nas i zakažite sa našim dizajnerima vreme koje vama odgovara. Mi ćemo izvršiti sva merenja i dati vam sve naše predloge.

Zavese u vašoj dnevnoj sobi

Dnevna soba je prostorija u kojoj provodite najveći deo dana, pa samim tim treba da bude i najbolje uređena. Zavese su neizostavan detalj pri uređenju dnevnog boravka. Pored toga što je važno da budu izrađene od kvalitetnog materijala vrlo je bitno i kako će se uklopiti. Mi ćemo vam napisati neke od načina kako uklopiti zavese u dnevnom boravku.

kako uklopiti zavese 002Ukoliko niste od onih koji vole da eksperimentišu, bela ili bež zavesa je pun pogodak za vas. One će se savršeno uskladiti sa bilo kojom bojom koja dominira u sobi. Preporučljivo je da budu dugačke jer se tako odaje utisak otmenosti. Bele zavese mogu delovati elegantno. Ako se uklope sa još nekom bojom, njima se može postići moderan i urban izgled prostorije. Bež zavese poseduju blagu toplinu baš toliko da ih možete uskladiti veoma lako sa ostalim bojama enterijera.

Ako se odlučite za bele zavese, dobro bi bilo da još neki elementi u sobi budu u beloj boji. Ako to nije garnitura nameštaja, možete izabrati beli stočić ili bele jastučiće. Ako ipak volite modu i želite da budete u trendu, postoji mnogo vrsta zavesa za koje se možete odlučiti. Samo je važno da budete dovoljno maštoviti i imate skladan ukus. Uređenje enterijera zavesama je jako bitan detalj u svakom domu.

Ukoliko želite neku drugu boju, onda uvek obratite pažnju na vaš nemeštaj. Pored zidova, nameštaj je nešto što prosto domirina u prostoru. Kvalitetan nemeštaj može diktirati izgled cele prostorije i zato je veoma bitno da se zavese savršeno uklope. Boje zidova isto tako mogu da budu veoma bitne i zato je nabolje da znate da li želite kontrast ili ne. Ukoliko ne želite onda vam od našeg svakog kataloga stoji na raspolaganju veliki broj boja koje se mogu uklopiti.

Kako uklopiti zavese u spavaćoj sobi

Spavaća soba je prostor u kući ili stanu koji služi za relaksaciju i odmor. Prema tome, ni elementi koji se u njoj nalaze ne treba da budu prenapadni. Najbolje je da budu svedeni jer se na taj način dobija mir i skladnost. Evo nekoliko saveta kako uklopiti zavese u spavaćoj sobi.

Kada biramo zavese za spavaću sobu isto je kao i kod ostalih prostorija u kući. Veoma je bitno da ih složimo sa ostalim elementima. Spavaće sobe su uglavnom u jednostavnim i svetlim bojama pa bi i zavese trebalo da budu takve. Bitan je i materijal od kojeg su napravljene. Najbolje je da uz zavese stavite i draperije kako bi imali pravu intimu.

kako uklopiti zavese 003Jako lepo može izgledati da uklopite dva materijala u dve različite boje. Ispod može biti bela kao podloga, a preko neka boja koja se uklapa sa vašom sobom. Za spavaće sobe preporučujemo veliki broj draperija koje možete pogledati u našim prodavnicama.

Veoma je bitno napomenuti da je isto tako važno koliki će nabor biti na zavesama i draperijama. Uvek savetujemo da uzmete barem puta dva materijala od izmerenih dimenzija otvora. Jer na taj način ćete moći da napravite najlepši izgled za vaše zavese ili draperije.

Kod spavaće sobe je ovo jako važno jer na taj način sprečavate svetlu da prođe kroz materijal. Kasnije u toku dana možete zavese vezati i zakačiti na kukice sa strane. Na taj način dopuštate svetlu da obasja preko dana vašu spavaću sobu. Tokom noći ih opet možete odvezati i sprečiti da vaša soba bude vidljiva sa ulice ili iz druge zgrade.

Možemo zaključiti da koju god prostoriju uređujete, zavese su ono što unosi veliku promenu u izgledu. Zato ne treba da žurimo pri njihovoj kupovini već treba da lepo pogledamo i razmislimo šta će nam odgovarati.

Zavese koje se uklapaju u stilski enterijer

Postoji mnogo različitih izgleda enterijera u današnje vreme. Nekada se radi o modernim i novim stanovima, dok nekada to mogu biti i stilski enterijeri. Retro izgled prostorije je i dalje jako popularan i možete ga pronaći na raznim mestima. Postoje pravila koja određuju kako uklopiti zavese uz stilski ili retro enterijer.

Za početak moramo vas posavetovati da budete uvek pažljivi prilikom ovakvog opremanja. Ovaj način sređivanja enterijera zavesama ili draperijama može biti pun pogodak ili potpuni promašaj. Razlog tome je što stilski ili retno enterijeri već daju dovoljno veliku pažnju na izradi svakog detalja u prostoriji.

Zavese i draperije koje se uklapaju uz ovu vrstu enterijera, moraju imati određeni sklad sa prostorijom. Kod zavesa je jako jednostavno. Može se uklopiti jednostavna i glatka zavesa koja nema određene šare ili figure na sebi. To predstavlja sklad sa prozorom i ne izdvaja zavese od ostalih delova u prostoriiji.

Ukoliko želite da zavesa bude upadljiva, savetujemo vam da uzmete dezen koji će se slagati sa postojećim u prostoriji. Na taj način napravićete kompromis i zavesa će biti veoma elegantna. Boju uvek gledajte da izaberete tako da ona bude kontrast draperijama. Na taj način ćete staviti akcenat na vaše prozore.

Draperije se kod ovakvih prostorija gotovo uvek kupuju od svilenih ili nekih sličnih materijala. Iz razloga što na taj način cela prostorija dobija određenu dozu luksuza. Draperija može biti jednobojna ili u više boja. Veoma je bitno da boju izaberete pažljivo jer u suprotnom možete dobiti previše neskladan izgled prostorije.

Naravno postoji još načina kako uskladiti zavese ali tiču se kombinovanja dezena i boja. Nekada se kod ovakvih enterijera uklapa treća boja, koja može staviti dodatni akcenat na prozore. Na vama je da odlučite kakav stil opremanja želite, a mi smo tu da to realizujemo.

Mehanizam zavese za moderan enterijer

Pod mehanizam zavese spadaju rolo, zebra ili rimske zavese. One su veoma jednostavne i moderne i zato se mogu uklopiti uz svaki savremeni enterijer. Ove zavese su veoma jednostavne i mogu u potpunosti napraviti pravi mali prostor za uživanje. Njihov mehanizam dozvoljava da se zavesa spušta i podiže po potrebi ručno ili automatski.

kako uklopiti zavese 004Što se ovih vrsta zavesa tiče, rolo i zebra zavese su najpopularnije. One su popularnost dobile u predhodnih nekoliko godina. Sam način montaže je veoma jednostavan a mi ćemo vam reći kako uklopiti zavese sa mehanizom uz vaš objekat. Za početak napominjemo da se mehanizmi mogu poručiti sa ili bez aluminijumske maske.

Maska stoji tu da bi štitila materijal koji je se nalazi na mehanizmu. Osim što štiti, rolo ili zebra zavesa sa maskom sakriva materijal i to daje lepši izgled. Bilo da se radi o jednobojnim ili prugastim materijalima, ovaj sistem ostaje isti.

Na prvi pogled možda ne možete zamisliti ovu vrstu zavesa u vašem domu. Istina je da se one baš odlično uklapaju u svaki moderan enterijer. Možete izabrati puno različitih dezana, boja i modela sa naših kataloga. Mehanizmi mogu da budu široki i po nekoliko metara, dok se materijal može spustiti koliko god vama odgovara.

Što se samog materijala tiče napominjemo da je on veoma jednostavan za održavanje. Dovoljno je nekada da pređete suvom ili mokrom krpom i to je sve što je potrebno. Kao nov materijal na tržištu ove zavese ne upijaju neprijatne mirise. Bilo da se radi o dimu cigareta ili mirisu iz kuhinje neka vas to ne brine.

Savetujemo da jednobojne materijale izaberete ako je vaš enterijer jednostavniji. Na taj način napravićete najbolji sklad u prostoriji. Za sve enterijere koji su luksuznije sređeni, uvek izaberite zebra zavese i napravite najbolju kombinaciju boja.

Besplatne konsultacije naših dizajnera prilikom opremanja

Ako iz bilo koga razloga ne možete da se odlučite za pravu kombinaciju prilikom opremanja, obratite nam se. Mi smo tu da vam našim savetima i sugestijama pomognemo da napravite najbolje rešenje sa zavesama i draperijama. Bilo da se radi o modernom, rustičnom ili luksuznom enterijeru, naši dezeni, boje i materijali će se sigurno uklopiti.

kako uklopiti zavese 005Ukoliko je potreban savet ali niste u mogućnosti da dođete u naš lokal, pošaljite nam sliku prostora. Klikom na našu kontakt stranicu možete videti broj telefona naših dizajnera koji će vam pomoći prilikom svake konsultacije. Napominjemo da su svi naši saveti za opremanje enterijera potpuno besplatni.

Nekada nije jednostavno naći odgovor kako uklopiti zavese, ali uz našu pomoć sigurni smo da ćemo naći rešenje. Uvek možete doći u naše lokale i pogledati sve modele materijala za zavese i draperije na licu mesta. Na taj način sve što vas zanima možete pogledati ali i uporediti sa ostalim uzorcima materijala.

Ukoliko je potrebno, nudimo vam i besplatan dolazak na vašu kućnu ili poslovnu adresu. Ovu uslugu nudimo prilikom opremnja svih većih prostorija na teritoriji Beograda ili nekog drugog grada. Vršimo usluge merenja, sugerisanja i montiranja svih naših materijala.

Na vama je da nas kontaktirate i prepustite svu brigu nama koji imamo veliko iskustvo u sređivanju svih tipova enterijera. Kako uklopiti zavese će biti jedno pravo uživanje i sigurni smo da ćete na kraju biti veoma zadovoljni. Svaki prozor je priča za sebe i tako treba da bude i u vašem domu ili poslovnom prostoru. Na kraju nam je najbitnije da vi našim zavesama i draperijama budete potpuno zadovoljni. Na taj način ćemo biti sigurni da smo uradili dobar posao i da je vaš prostor dobio novi sjaj.